HTML

Rendszergazda cégek listája:

www.doit.hu
www.helpdeskcenter.hu
www.docca.hu

(Ez fizetett hirdetési blokk.)

A rendszergazda blogja

Amiről egy rendszergazda beszélni tud. Mit vegyél figyelembe, ha rendszergazdát keresel, vagy rendszergazda céget? És mire figyelj, ha rendszergazda vagy? És minden egyéb, ami rendszergazda...

Friss topikok

Címkék

adaptív (1) adaptív szűrő (1) adatbiztonság (10) adatkezelés (5) adatkezéls (1) adatvédelem (6) adó (1) ajánlat (2) ákos (2) alkalmi (1) állás (1) antivírus (1) ár (2) árak (1) áram (2) áramfelhasználás (2) artisjus (1) átalánydíj (1) ateo (1) baracomp (1) barazsy (1) biztonság (4) bkv (3) bódis (1) bolt (1) bsd (1) cég (2) cisco (1) cms (1) cube (1) dokumentáció (1) domain (1) drága (6) eldobható (1) elérhetőség (1) email (1) eszközök (1) e mail (2) fejlesztés (1) felhasználó (6) felmondás (1) festék (1) garamszegi (1) garancia (2) géppark (1) google (2) hálózat (6) hálózatépítés (1) hálózatfejlesztés (1) havazás (1) heves (1) hibabejelentés (1) hibaelhárítás (1) hitler (1) (1) hogyan (1) honlapkészítés (3) hozzáadott érték (2) hozzáférés (1) hulladék (2) humor (23) idióta (1) informatika (2) informatikus (1) interjú (5) internet (3) intranet (1) ipad (1) ip cím (1) it (1) játék (1) jog (1) jogdíj (1) jogvédelem (1) kábel (1) kalkulátor (1) karbantartás (1) károly (1) kávé (1) képzés (2) kerékpár (1) keresés (1) kibocsájtás (1) kiszervezés (1) kkv (1) klassz (1) költségcsökkentés (7) komédia (1) kommunikacio (1) kompresszor (1) környezetbarát (6) környezettudatos (7) környezetvédelem (7) lan (1) lemeztelenítés (1) letöltés (1) linksys (1) linux (1) magyar vállalkozó (1) marketing (3) máv (3) megbízható (1) megoldás (1) microsoft (1) mikulás (1) mikulas (1) mosoly (1) napló (2) németország (1) neo (1) nhh (1) nógrád (1) noname (1) nyilvántartás (4) nyomtatás (1) nyomtató (1) olcsó (6) online marketing (1) online számlázás (1) online számlázó program (1) open source (1) párnacsata (1) pénz (2) poén (22) pofátlan ügyfél (1) portalanítás (2) portalanító (1) privát (1) probléma (1) programozó (3) rádió (1) reakció (1) reklám (2) rendszer (4) rendszerátvétel (2) rendszergazda (84) rendszerinformatikus (1) rendszerkarbantartás (4) rita (1) sávszélesség (1) sciennet (1) softbase (1) spam (5) spamfilter (2) spammer (3) spamszűrés (3) spamszűrő (2) spray (1) sysadminday (1) számítógép (6) számítógépbolt (1) számlázó program (1) szavazás (1) széndioxid (1) szerszám (1) szerverszoba (1) szerverterem (1) szerzői jog (1) szoftver (6) szoftvernyilvántartás (8) sztrájk (3) szűrő (1) takarítás (2) takarító (2) takarítónő (2) tárhely (1) távadminisztráció (2) távkarbantartás (1) távmunka (1) télapó (1) tisztítás (1) titok (1) toner (1) törvény (1) total commander (1) ünnep (1) végpont (1) veszélyes (1) vicc (23) video (1) vidi (1) világnap (1) virtuális (1) víruskereső (1) víruskommandó (1) vpn (1) webdesign (2) webdizájner (2) weblap (4) weboldal (3) webprogramozás (2) webtárhely (1) wifi (1) windows (2) windows 7 (1) winkler (1) yellow (1) Címkefelhő

Klassz rendszergazdák és webes szakik

2009.11.19. 21:30 dJw_

Leszögezném az elején, hogy nem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy értek a nagyvállalati rendszerekhez, az elosztott rendszerekhez és az extrém terhelésre tervezett rendszerekhez. Nem, nem értek ezekhez. Kis- és középvállalatoknak szánt rendszereket üzemeltetünk, tartunk karban. De ez azért már mégiscsak böki a szemem és nem bírom szó nélkül hagyni.

Elindult tegnap a két új rádió, a Klassz FM és a Neo. A közhangulat és a zenei ízlés nem erre a blogra tartozik, de van egy érdekes kérdés. Ahogy indultak a Neo honlapja rendesen megjelent - bár tartalma és megjelenése hagy némi kívánnivalót maga után, de ezt most hagyjuk -, azonban a Klassz FM oldala nem igazán szuperált. Éjfél után leginkább időtúllépés miatt nem jelent meg semmi, később már előjöttek "too many connections" SQL hibaüzenetek is.

Rendszergazdául nem beszélőknek: időtúllépés leginkább akkkor fordul elő, ha egy kiszolgáló nem válaszol határidőn belül egy kérésre (jelen esetben azért, mert túl sok kérés futott be egy időben és nem volt ideje mindet kiszolgálni). Az SQL adatbázis egy "alrendszer" a rendszeren belül, amihez szintén csatlakozni kell, de hogy ne lehessen könnyen tönkre vágni, így szokás limitálni a maximális egyidejű kapcsolatok számát. Ha ez a limit betelik, akkor van a "too many connections" hibaüzenet.

Na most ,a kérdés csak annyi, hogy ha valaki országos rádiót csinál, akkor - akár 3 hét alatt is - nem képes összeállítani magának egy normális honlapot (neo)? Bár ezt még elfogadom, hogy a grafikus és a programozó és a rendszergazda 3 hét alatt nem jutott közös nevezőre...

De kérem tisztelettel! Ez, hogy egy országos rádió nem egy saját webszerverről üzemelteti a weboldalát? Ez hogyan engedhető meg? Miért? És aki ott a rendszergazda, az nem látta előre, hogy itt az ország legnagyobb rádiójának weboldaláról van szó és az mekkora forgalommal járhat? Aki ezt elvállalta, az nem gondolta, hogy "ehhez lehet, hogy mi kevesek vagyunk"?

De ez még hagyján, mert van úgy, hogy az ember elsőre benézi a dolgot. De így 1 egész nappal az indulás után még mindig nem megy a klassz rádió klassz honlapja. (Egyszer sikerült elcsípnem, egész klassz lett.) Mennyi időbe kerülhet egy honlapot átrakni egy olyan szolgáltatóhoz, ahol van háttér egy ilyen durva forgalom kiszolgálására?

"Senkiháziak kezében van a popszakma!"

Szólj hozzá!

Címkék: rádió klassz komédia neo rendszergazda

A bejegyzés trackback címe:

https://rendszergazdak.blog.hu/api/trackback/id/tr231537904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása