Rendszergazda cégek listája:

www.doit.hu
www.helpdeskcenter.hu
www.docca.hu

(Ez fizetett hirdetési blokk.)

HTML

A rendszergazda blogja

Amiről egy rendszergazda beszélni tud. Mit vegyél figyelembe, ha rendszergazdát keresel, vagy rendszergazda céget? És mire figyelj, ha rendszergazda vagy? És minden egyéb, ami rendszergazda...

Friss topikok

Címkék

adaptív (1) adaptív szűrő (1) adatbiztonság (10) adatkezelés (5) adatkezéls (1) adatvédelem (6) adó (1) ajánlat (2) ákos (2) alkalmi (1) állás (1) antivírus (1) ár (2) árak (1) áram (2) áramfelhasználás (2) artisjus (1) átalánydíj (1) ateo (1) baracomp (1) barazsy (1) biztonság (4) bkv (3) bódis (1) bolt (1) bsd (1) cég (2) cisco (1) cms (1) cube (1) dokumentáció (1) domain (1) drága (6) eldobható (1) elérhetőség (1) email (1) eszközök (1) e mail (2) fejlesztés (1) felhasználó (6) felmondás (1) festék (1) garamszegi (1) garancia (2) géppark (1) google (2) hálózat (6) hálózatépítés (1) hálózatfejlesztés (1) havazás (1) heves (1) hibabejelentés (1) hibaelhárítás (1) hitler (1) (1) hogyan (1) honlapkészítés (3) hozzáadott érték (2) hozzáférés (1) hulladék (2) humor (23) idióta (1) informatika (2) informatikus (1) interjú (5) internet (3) intranet (1) ipad (1) ip cím (1) it (1) játék (1) jog (1) jogdíj (1) jogvédelem (1) kábel (1) kalkulátor (1) karbantartás (1) károly (1) kávé (1) képzés (2) kerékpár (1) keresés (1) kibocsájtás (1) kiszervezés (1) kkv (1) klassz (1) költségcsökkentés (7) komédia (1) kommunikacio (1) kompresszor (1) környezetbarát (6) környezettudatos (7) környezetvédelem (7) lan (1) lemeztelenítés (1) letöltés (1) linksys (1) linux (1) magyar vállalkozó (1) marketing (3) máv (3) megbízható (1) megoldás (1) microsoft (1) mikulas (1) mikulás (1) mosoly (1) napló (2) németország (1) neo (1) nhh (1) nógrád (1) noname (1) nyilvántartás (4) nyomtatás (1) nyomtató (1) olcsó (6) online marketing (1) online számlázás (1) online számlázó program (1) open source (1) párnacsata (1) pénz (2) poén (22) pofátlan ügyfél (1) portalanítás (2) portalanító (1) privát (1) probléma (1) programozó (3) rádió (1) reakció (1) reklám (2) rendszer (4) rendszerátvétel (2) rendszergazda (84) rendszerinformatikus (1) rendszerkarbantartás (4) rita (1) sávszélesség (1) sciennet (1) softbase (1) spam (5) spamfilter (2) spammer (3) spamszűrés (3) spamszűrő (2) spray (1) sysadminday (1) számítógép (6) számítógépbolt (1) számlázó program (1) szavazás (1) széndioxid (1) szerszám (1) szerverszoba (1) szerverterem (1) szerzői jog (1) szoftver (6) szoftvernyilvántartás (8) sztrájk (3) szűrő (1) takarítás (2) takarító (2) takarítónő (2) tárhely (1) távadminisztráció (2) távkarbantartás (1) távmunka (1) télapó (1) tisztítás (1) titok (1) toner (1) törvény (1) total commander (1) ünnep (1) végpont (1) veszélyes (1) vicc (23) video (1) vidi (1) világnap (1) virtuális (1) víruskereső (1) víruskommandó (1) vpn (1) webdesign (2) webdizájner (2) weblap (4) weboldal (3) webprogramozás (2) webtárhely (1) wifi (1) windows (2) windows 7 (1) winkler (1) yellow (1) Címkefelhő

Téma az online számlázó programok használata

2014.12.10. 19:36 dJw_

Egyre több helyről olvasni, hallani, hogy online számlázó programokra állnak át a cégek, főleg kis és közepes vállalkozások. Ahogy észrevettem két tábor van: akiknek az online számlázás egyenértékű a világ megváltásával és azok, akik még akkor sem állnának át internetes számlázásra, ha fegyverrel kényszerítenék őket.

Nézzük meg miről is szól igazából az online számlázás, mit tud egy online számlázó program ... csak úgy általánosságban:

  • legfontosabb tulajdonsága, hogy online lehet vele számláz kiállítani - ez kb. annyit jelent, hogy mindig szükség van hozzá internet kapcsolatra és az adatokat a szolgáltató szerverén tárolja az ember.
  • ugyanolyan jogszabályok vonatkoznak rá, mint a nem-online számlázó programokra
  • egy jól megírt rendszer többnyire ugyanazt a funkcionalitást el tudja látni, mint egy telepítős program
  • bárhonnan elérhető

Ezzel szemben az asztali (telepítős) számlázó programok többnyire nem érhetőek el az Interneten keresztül. Persze egy ügyes rendszergazda mindig meg tudja oldani a feladatot, mert létezik a távoli asztal kapcsolat is. Más kérdés, hogy ha az ember tabletről vagy mobilról akarja nyomkodni, akkor már nem olyan jó választás a távoli asztal, vagy TeamViewer...

A legtöbb kérdés mindig a biztonsággal kapcsolatban merül fel. Összességében elmondható, hogy a megbízható kapcsolat (HTTPS) elegendő biztonságot adhat a jelszavak és az adatok védelme érdekében, de tegyük hozzá, hogy a biztonságos jelszó más tészta. Biztonságos jelszó választása elengedhetetlen egy olyan olnline szolgáltatás kapcsán, mint például a számlázó program. Mert ugye mégiscsak a cég legszemélyesebb adatai kerülen itt tárolásra (ügyféladatok, számla adatok, stb.) Szóval biztonságos jelszó és titkosított kapcsolat és egy megbízható szolgáltató természetesen.

További kérdés merül fel a szolgáltatók megbízhatóságát illetően. Nos, egyelőre nem halottam még olyan számlázó program szolgáltatóról, aki visszaélt volna ügyfelei adataival - de ettől még létezhet ilyen. Azon érdemes elgondolkodni, hogy egy jó érzésű szolgáltató, aki hosszú távra tervez, az megkockáztatná-e azt, hogy pár tíz-százezer forint extra haszonért eladja a felhasználói adatait. Szerintem egyik sem olyan ostoba, hogy ezzel üzleteljen és kockára tegye az amúgy jövedelmező üzletét.
Összességében pedig azon is érdemes elmélázni egy kicsit, hogy vajon a gmail, freemail vagy más, céges levelezést szolgáltató cég vajon milyen kritikus adatokhoz fér hozzá? S vajon nekik megéri-e kockáztatni pár forintért a jó hírüket...

Az ár kérdése is gyakran felmerül, merthogy az online számlázó programok éves díjjal vagy havi díjjal vehetők használatba - leszámítva az ingyenes programokat. Azt azért nem árt tudni, hogy a telepítős számlázó programok esetében is van frissítési díj, utánkövetési díj, jogszabálykövetési díj, ügyfélszolgálat használati díj, vagy más egyéb olyan előfizetésszerű összeg, amit így is-úgy is ki kell csengetni, ha naprakész programot akar az ember.

Az elérhetőség, mint olyan... mármint, hogy "mi van akkor, ha nincs internet?". Nos, igen. Ha nincs internet, akkor nincs számlázás. De akkor nincs levelezés, nincs böngészés és nincs netbank sem. Meg még egy csomó más sincs... Ha nincs kapcsolat, akkor az online kasszák is offline kasszák :) Egyébként a mai világban nem túl jellemző, hogy nincs internet kapcsolat. Főleg akkor, ha van egy kábeles és egy mobil előfizetésünk is.

Összességében elmondható, hogy egy korszerű online számlázó program nagyjából ugyanazt a szolgáltatást tudja, mint telepítős társaik. Természetesen a telepítős programok sokkal több kiegészítővel vannak felszerelve, de ez csak annak köszönhető, hogy már nem csak számlázó programok, hanem raktárkezelő, házipénztár nyilvántartó, útnyilvántartó, crm rendszerek, stb, stb. De vannak már a hazai piacon olyan szereplők, akik a számlázás mellé ezeket az extrákat is adják.

Az egész biztosan elmondható, ha megnézzük a trendeket, hogy minden tevékenység, információ egyre inkább áttevődik az online világba, avagy divatos szóval élve: a felhőbe. A folyamat megállíthatatlan és a vége valószínűleg az lesz, hogy az emberek ténylegesen minden adatot a neten akarnak majd tárolni. A sávszélesség, infrastruktúra egyre jobban kiépül ehhez és a szoftverek is igazodnak. Az okostelefonok és táblagépek terjedésével pedig alapvető elvárás lesz az, hogy ugyanazt az információt több készülékről is lehessen használni, el lehessen érni. A csoportmunka, a megosztás már most a mindennapok része.

Néhány online számlázó program a teljesség igénye nélkük:

  • Számlázz.hu - az első hazai online számlázó program volt, rengeteg felhasználóval
  • Számlázoo.hu - az egyik legkönnyebben kezelhető felhasználó felülettel rendelkezik, teljes értékű ingyenes verziója is létezik
  • Billingo.hu - az egyik legmodernebb felülettel rendelkező program
  • Frebi.hu - ingyenes számlázó program
  • Számlanyilvántartó.hu - kevés számlával 5 évig ingyenes

Az én ajánlatom a www.szamlazoo.hu, mert nagyon egyszerűen kezelhető és nincs benne fölösleges funkció, szolgáltató cégeknek tökéletes választás. Kis cégeknek pedig van benne teljes értékű ingyenes verzió időkorlát nélkül.

Szólj hozzá!

Címkék: számlázó program online számlázás online számlázó program

A bejegyzés trackback címe:

https://rendszergazdak.blog.hu/api/trackback/id/tr776973099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása